dag van de ambachten 18 november 2018

Dag van de Ambachten 18 november 2018

dag van de ambachten 18 november 2018

Op zondag 18 november zetten talrijke Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 12e Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie en met steeds meer gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.

Met de Dag van de Ambachten, die sinds 2006 georganiseerd wordt, wil de FOD Economie (met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s) de knowhow en het talent van duizenden Belgische ambachtslieden onder de aandacht brengen. De editie van dit jaar is voor het eerst enkel toegankelijk voor ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben. Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Meer dan 1100 Belgische ambachtslieden bezitten deze erkenning, die gepaard gaat met het logo “Erkend Ambacht”.

Op zondag 18 november kan het grote publiek opnieuw de ateliers van heel wat ambachtslieden gratis bezoeken en meer dan 50 verschillende activiteiten ontdekken.
“De traditionele ambachten, zoals aardewerk, hout-, steen-, ijzerbewerking en keramiek zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Maar ook dit jaar merken we de opkomst van innoverende beroepen. Het evenement is bij elke editie vernieuwend, zowel qua diversiteit als originaliteit van de voorgestelde activiteiten”, aldus Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.
Denis Ducarme, minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s neemt deel aan deze Dag: “De knowhow van onze ambachtslieden en de kwaliteit van hun producten en diensten opwaarderen, het publiek de kans geven hen te ontdekken en ook potentiële ambachtslieden inspireren: dat is het doel van de Dag van de Ambachten. Ambachtslieden worden nu beter beschermd door een wettelijke erkenning die tijdens deze regeringsperiode werd versterkt. Ik nodig iedereen uit om naar aanleiding van deze dag te genieten van de kwaliteit van hun werk.”
Alle informatie en de lijst met deelnemende ambachtslieden vindt u op: http://www.dagvandeambachten.be/

Voor meer informatie

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Johan Verbelen – woordvoerder
Adres: City Atrium, Vooruitgangstraat 50, 1210 Brussel
Tel.: 02 277 98 34 / gsm: 0472 62 15 30
E-mail: [email protected]
Twitter: @JohanVerbelen / @fodeconomie
https://www.facebook.com/FODEconomie / http://economie.fgov.be