Wij verhuizen onze toonzaal... Bezoek ze alvast virtueel online!

Duurzaam aluminium

Aluminium is een bijzonder belangrijk metaal, sinds de ontdekking ervan in 1825 heeft aluminium de wereld op stormachtige wijze veroverd. Het lichte maar stevige metaal is niet meer weg te denken, zo wordt het gebruikt in technische appartuur, in de bouwsector tot zelfs in meubels en speelgoed toe. Die veelzijdigheid is er gekomen dankzij de vele positieve eigenschappen van het metaal, maar ook doordat het metaal duurzaam is.

Duurzaam? Aluminium?

Over aluminium bestaan er heel wat misvattingen, aan de basis daarvan ligt het feit dat voor de productie ervan veel energie nodig is, maar zelfs ondanks dat feit blijft aluminium – en in het bijzonder het aluminium waarmee AC systems werkt – zonder twijfel een duurzame keuze. Bovendien kiezen de grondstofproducenten steeds meer voor schone energiebronnen. Daarbij denken we aan o.a. aan Rusal, de grootste aluminiumproducent ter wereld, die voor ruim 90% zijn energie haalt uit hydro-elektriciteit.

Waarom zo specifiek het aluminium waarmee AC systems werkt benoemen, vraag je je misschien af?

Wel, AC systems werkt met aluminium dat bestaat uit een x-eco legering. Dit aluminium is van een uitermate hoge kwaliteit, zo hoog zelfs dat het absoluut gelijkwaardig is aan klassiek aluminium, en dat terwijl er 80 tot 97% gerecycleerd aluminium wordt ingezet in de productie ervan. Dit productieproces kwam tot stand na jarenlang onderzoek door het Belgisch bedrijf waar AC systems zijn grondstoffen inkoopt. Onder meer hierdoor kunnen we stellen dat al onze overkappingen, doorheen elke fase van het productieproces, gekeurd en gecertificeerd zijn volgens strenge standaarden.

Recyclage

Wist je dat het overgrote deel van het aluminium gerecycleerd wordt na de levensloop ervan. Het gaat zelfs zo ver dat volgens The International Aluminium Institute zelfs 75% van het ooit geproduceerde aluminium nog steeds in gebruik is. Zoals je hierboven kunt lezen kiezen wij bewust voor de kwalitatieve x-eco legering waarvan het leeuwendeel gerecycleerd aluminium is.

Dit omdat hersmelten van aluminium slechts 5% van de energie die vereist is bij ontginning van aluminium vraagt. Er wordt tot 80% minder CO2 uitgestoten dan bij productie van klassieke aluminium. Dank zij deze low-carbon footprint kunnen we stellen dat we zo helpen werken aan een schonere wereld !

Levensduur en onderhoudsarm

Een ander element dat de duurzaamheid ten goede komt is uiteraard de lange levensduur van Aluminium constructies. Aluminium gaat makkelijk tientallen jaren mee, de ondergrens van de levensduur van aluminium ligt in de bouwsector bij 60 jaar. Bovendien is het ook nog eens een onderhoudsarm metaal. Aluminium vereist minder onderhoud dan vele andere metalen, zoals staal.

Samenvattend

Als je echt voor duurzaamheid kiest, dan is aluminium zonder twijfel de juiste keuze.

Bovendien kies je, als je voor AC systems kiest, voor een handgemaakte Belgische overkapping, volledig afgestemd op jouw maat, wensen en noden.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, events en promoties? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

    • Hidden