Wij verhuizen onze toonzaal... Bezoek ze alvast virtueel online!
carport met poort & met LED verlichting
CE_keuring_ACsystems
CE gekeurd
AC systems erkend vakman
Erkend Vakman
AC systems - handmade in Belgium
Hand-made in Belgium

Aluminium Carport op maat gemaakt

Onze aluminium carports worden op maat gemaakt in onze atelier te Hooglede. Elke carport is dus uniek: de vormgeving en kleur kies je zelf zodat deze één geheel vormt met jouw woning en dit zonder meerprijs!

Bescherm je wagen tegen de warmte, vocht en bevroren ruiten. Dankzij onze  Massieve polycarbonaat zijn onze carports bestand tegen extreme hagelbuien. Tevens zijn ze onderhoudsvriendelijk, zonwerend en toch lichtrijk.

De beste investering voor jouw woning.

vrijstaande opstelling Offerte aanvragen
goot tegen gevel Offerte aanvragen

Maatwerk is bij ons de standaard

De term maatwerk start bij ons vanaf de opmeting bij jou thuis tot de finale plaatsing van jouw carport bij je thuis. Want zelfs tijdens de montage kan je nog kiezen waar je jouw afvoer wenst, waar je jouw verlichting wenst te integreren, en indien mogelijk zelfs waar je jouw palen wenst te plaatsen!

Een Aflopende overkapping wordt aflopend tegen een gevel gemonteerd.

Afwing: is een afkorting voor : AFWatering IN de bestaande Goot van de woning.

Goot-tegen-gevel: Indien een gebogen overkapping tegen een rechte muur moet worden gemonteerd, voorzien we twee goten aan de overkapping.

Onze overkappingen kunnen evengoed vrijstaand geplaatst worden.

 

 

X

Maatwerk is bij ons de standaard

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Hoe groot is een carport

Welke afmetingen heeft een carport

Ben je niet helemaal zeker over de afmetingen die je nodig hebt voor een carport? Geen probleem, we hebben hieronder een samenvatting gemaakt van courante afmetingen die je zeker en vast al goed op weg zullen helpen.

De meest gevraagde afmeting voor een auto-carport is: 6 meter lengte x 3 meter breedte. Deze afmeting is voldoende, zelfs voor de grotere wagens.  Rij je met een kleinere wagen of heb je niet voldoende plaats, kan je ook opteren voor 5 meter lengte in plaats van 6 meter.

Veel mensen opteren ook voor 3,5 meter of 4 meter breedte, indien er voldoende plaats is, zodat je ook nog met een fiets langs de auto kan passeren.  Een veel voorkomende afmeting is dan ook 6 meter op 4 meter breedte.  De gebruikelijke paalhoogte van een auto-carport is 2,20 meter.

Rijd je met een bestelwagen of camionette dan is de standaard paalhoogte niet voldoende hoog. Voor een bestelwagen neem je best een verhoogde carport. Afhankelijk van de vormgeving van de carport, zal de paalhoogte variëren tussen 2,30 meter en 3,00 meter.

Wil je jouw mobilhome of caravan stallen onder de carport? Dan kijk je tevens best uit naar een iets langere carport, bijvoorbeeld 7 meter of 8 meter lengte.  Ook de breedte hou je best op 4 meter.  Voor een mobilhome of caravan is vier meter breedte zeker ideaal om comfortabel in en uit te laden langs de zijkant.

Speel je met het idee om ook je fietsen te stallen onder je carport? Of beschik je nog over een aanhangwagen die je ook graag droog stalt?  Hou dan rekening dat je naast de gewone afmeting voor de wagen nog eens een tweetal meter extra nodig hebt in lengte richting.

Een carport kan een alternatief bieden voor een garage, maar dan zonder elektrische poort.  Een overkapping voor fietsen is ook mogelijk. Voor een fietsenstalling kunnen we de carport uitbreiden met een berging. Lees hier meer over hoe we jouw carport kunnen personaliseren.

Heb je nog een andere vraag? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

 

Carport voor elektrische wagen

Een elektrische wagen buiten opladen

We krijgen vaak de vraag of we ook een carport voor een elektrische wagen kunnen maken.
Jazeker, we kunnen ervoor zorgen dat het laadstation voor het opladen van je elektrische wagen veilig en beschut onder je carport staat. Indien je de carport combineert met een poort is het geheel afgewerkt en afgeschermd.  De bedrading wordt mooi weggewerkt en de plaats waar je het laadstation wenst, kies je volledig zelf.
Als aluminium schrijnwerkerij maken we er een erezaak van om oplossingen te vinden voor jouw zorgen van morgen.

Veel mensen vragen ons ook of we een carport met zonnepanelen kunnen maken. In praktijk is echter na tal van studies gebleken dat het rendement van de zonnepanelen momenteel nog niet afdoende is om de investering geslaagd te noemen.  De redenen sommen we graag ter verduidelijking even kort op:

  • de kostprijs en de inspanning om de bekabeling van de zonnepanelen binnenshuis te brengen
  • bij een bestaande installatie moet in de meeste gevallen een extra omvormer geplaats worden
  • de hoeveelheid zonnepanelen is op een courante carport-afmeting eerder beperkt
  • de montage mogelijkheden zijn beperkt en esthetisch niet in lijn met waar een AC systems carport voor staat

Overdekte parking

Klantenparking of parking voor personeelsleden

In de zonnige landen gebruikt men overdekte parkings zodat de auto’s van de klanten niet oververhit geraken. Maar laat ons eerlijk zijn, in België is het probleem eerder de regen… Wil je als winkel je klanten extra verwennen? Geef je klanten net dat ietsje meer met een overdekte parking van AC systems.

Het is geen geheim dat bedrijven heel ver gaan om hun personeel tevreden te houden. The war-for-talent is on. Hoe maak je dan het verschil? Door te luisteren naar de noden van het personeel. Een overdekte parking of rokersruimte of fietsenstalling kan het verschil maken.  Werknemers komen vaak zelf met het voorstel, zeker nu men kan profiteren van de fietsvergoeding en de elektrische fiets en de speedpedelec die in opmars zijn.

Vraag naar onze B2B oplossingen.

Dubbele carport

Extra grote carport voor meerdere auto’s

Een tweede of derde auto gekocht? Je wil je nieuwe auto natuurlijk ook graag beschermen tegen hagel en vriesweer.  Een extra brede carport kan dit probleem oplossen.  Je kan zowel in de lengte als in de breedte uitbreiden.
Je kan een extra lange carport plaatsen waarbij twee auto’s (of meer) achter elkaar kunnen worden plaatst.

Of je kan kiezen om deze carports aan elkaar te schakelen in de breedte, zodat je auto’s naast elkaar kunnen staan.
Op deze manier overdekken we ook volledige parkings voor bedrijven met een groot wagenpark.

Ben je niet helemaal zeker over de afmetingen die je nodig hebt? Geen probleem, we hebben hieronder een samenvatting gemaakt van courante afmetingen die je zeker en vast al goed op weg zullen helpen.

Weet dat ook een dubbele carport met berging mogelijk is.

Of Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

 

Moderne Carport Aluminium

Kies voor een gebogen carport of strakke carport

Omdat wij op maat werken kies je de Vormgeving & kleur van je carport volledig zelf. Daarbij kunnen we van helemaal rond tot helemaal strak gaan werken waarbij we een mooie carport maken, passend bij jouw woning.

Bij het een modern huis past een moderne carport, bij een rustieke look & feel is het soms mooier om met een ronder model te werken die de contouren van je huis of van het schrijnwerk volgt.

Aluminium is sowieso de ideale grondstof voor een moderne carport.

Bij ons beslis jij dus hoe jouw aluminium carport er zal uitzien!

 

 

Carport Mobilhome of Camperport

Een verhoogde carport voor mobilhome of caravan

Comfortabel in- en uitladen dicht bij huis? Altijd vertrekkensklaar voor een vakantie!

Met de juiste kwalitatieve materialen en het juiste advies omtrent vormgeving en kleur vormt ook jouw extra hoge carport één geheel met jouw woning en tuin. Een kwalitatieve en allesomvattende oplossing om je camper te beschermen onder alle omstandigheden.

Bij een strak aflopend model, zoals op de foto hiernaast, zal de muurhoogte hoger zijn dan de paalhoogte.

Indien er niet voldoende muurhoogte is kan er geopteerd worden voor een gebogen model met gelijke zijdelingse afvoerhoogtes waarbij je in het midden aan hoogte wint.

Dus voor elk hoger voertuig kunnen we je een oplossing bieden, of het nu een bestelwagen, camper of caravan betreft.

Wil je nog meer weten over de mogelijkheden die wij je bieden voor een mobilhome, caravan, bestelwagen of ieder ander extra hoog voertuig? Lees hier meer over camperports.

Een top team, goede tips, zeer goede opvolging. Snel montage team. Heel mooi werk en schone werf. lees hier de volledige review

Lonny G. (Facebook review)
Carport + Fietsenberging + Poort + Windscherm Diksmuide

Carport realisaties

We zijn trots op elke carport die we afleveren. We kunnen vele stijlen aan en houden rekening met uw wensen. Doe wat inspiratie op in onze realisaties.

Bekijk alle realisaties