Wij verhuizen onze toonzaal... Bezoek ze alvast virtueel online!

Investeer en ontsnap aan de inflatie

De gemiddelde Belg heeft €42.100 op zijn spaarrekening volgens De Tijd. Dit geld wordt steeds minder waard door inflatie, maar wat is inflatie nu precies?

Momenteel is de inflatie 8,31% (dd mei 2022), dat wil zeggen dat de prijzen van goederen en diensten met 8.31% omhoog zijn gegaan. Door inflatie daalt de waarde van je spaargeld, zonder dat je het merkt. Natuurlijk zal je het wel voelen als je een brood gaat halen bij de bakker of andere boodschappen doet. 

Nu is de vraag natuurlijk, hoe voorkom je dat je de inflatie voelt?

Het antwoord is simpel: investeren in activa die zijn waarde behoudt, activa waarvan de waarde stijgt of activa die cashflow genereert. Cashflow is een fenomeen dat ontstaat wanneer er meer geld instroomt dan dat er uitstroomt.

inflatie

Maar in wat moet je dan gaan investeren?
Hier zijn enkele voorbeelden:

Een overkapping aanschaffen van AC Systems

Investeren in een overkapping is investeren in comfort. Bovendien draagt dit positief bij aan de waarde van je woning. Je investering brengt dus op. Je terrasoverkapping of carport (al dan niet met berging) geeft je woning een extra ruimte.

Wens je ooit je woning te verkopen, dan zal deze investering in je overkapping zeker ook het verkoopbedrag positief beïnvloeden.

Deze investering houdt trouwens geen enkel risico in.

inflatie

Investeren in vastgoed

Veel mensen gaan hun geld investeren in huizen & grond. Mensen die 30 jaar geleden een huis kochten, kunnen dat vandaag voor een veel groter bedrag verkopen. Ook kan je investeren in vastgoed en het dan verhuren, waardoor je cashflow genereert. Je kan een huis kopen en dan bijvoorbeeld verhuren voor €1.000 per maand. Wanneer je stopt met verhuren en het huis nog in prima staat is, kan je het verkopen voor minstens het aankoop bedrag (je vastgoed bracht al op via verhuur) of met winst (extra opbrengst uit je investering). 

Verdiepen in aandelen

Als je positief ingesteld bent en een goede toekomstvisie hebt in een goed of dienst dat je vaak aanschaft, ga dan eens kijken of ze hun aandelen publiek verkopen. Zo kan je meegenieten van het succes van het bedrijf. Het is ook mogelijk bij het investeren in een bedrijf dat ze dividenden geven aan hun aandeelhouders. D.w.z. dat ze een winstuitkering geven aan de mensen die aandelen bezitten van het bedrijf. Het is vanzelfsprekend dat hoe meer aandelen je bezit, hoe groter je deel van die winstuitkering zal zijn. Maar pas op, want dit houdt natuurlijk ook heel wat risico in.

Investeren in één van bovenstaande (of meerdere) is dus zeker de moeite waard om inflatie tegen te gaan.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, events en promoties? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

    • Hidden